Om oss och keramiken

Allt började med farfar som sedan 1987 har suttit och drejat där jag sitter nu. Samma butik, samma ateljé. I hamnmagasinet i Askersund. 

Jag tillverkar mestadels bruksting i stengods. Den stora favoriten att dreja är kaffekoppar i oändliga variationer. Jag uppskattar och vill att min keramik ska användas och njutas av dagligen. 

Älskar färg! Vilket märks på min keramik, gärna tillsammans med prickar. All keramik är unik, drejad eller skulpterad för hand. 

Jag hittade tillbaka till skapandet runt 2010 skulle jag tro. Hävde mig ner till farfar en morgon å fick för mig att dreja mina julklappar efter de blev jag kvar. Så vi hann jobba ihop många år innan han blev tvungen att sluta. För ja det slutade med att vi fick gömma nycklarna när han till slut fick diagnosen dement. Drejning va allt för farfar och även om minnet svek så tog de lång tid innan viljan att dreja försvann. 
I den vevan va jag mammaledig så jag började renovera för en nyöppning 2018. 
Nu är stafettpinnen i mina händer och jag älskar mitt jobb!
          
Jag hoppas att du också ska älska keramiken som kan sätta lite guldkant på din vardag.
Info om keramiken.
Jag gör ofta små serier då jag tröttnar fort på att göra samma sak för länge men varier gärna serierna i olika färger. Allt är handgjort i stengods. Jag varken måttar eller väger leran så allt blir väldigt unikt. 
*Alla alster tål maskindisk, ugn och micro. 
*Keramik med guld går i diskmaskinen, nöter kanske aningen snabbare på guldet men de tar några år innan de syns,  men ej i micro då de innehåller metall.