Nånstans att käka.

        
Ännu ett rum klart! Vårat matrum/matsal/allrum, låt mig kalla de salongen :)
Till skillnad från förra rummet som skulle va mörkt och murrigt så ville vi ha det här ljust och fräscht utan att vara vitt. 
           
Innan hade rummet en sliten gammal vit tapet med en underbar gammal bård (Carl Larsson) och jag har klurat i två år hur vi ska göra i detta rum. Har verkligen inte sett nån självklar färg eller tapet jag vill ha här alls. 
          
 
         
Googlade ihjäl mig efter tapeter men jag och Andreas kom aldrig överens. Sen dök denna upp på ett favoritkonto på Instagram (krickelin). 
-DEN ska vi ha! 
            
Då va det bara att köra. 
              
 
             
Grejer högt, lågt och alla skulle va med. 
            
Vi blev så nöjda med målat tak i det förra rummet så ville göra samma sak här. Tog en nyans ljusare från den blå färgen som är grunden på tapeten. Lite grå/blå. Samma färger blev det på lister och element, aldrig mer vill jag måla dessa gamla element! 
              
 
            
Va sugen på en bokhylla som satt direkt på väggen och inte stod på golvet. Inbillar mig att de ser större och öppnare ut då, Vad vet ja... Syrran föreslog en hederlig Elfahylla så kan man flytta runt bäst man vill sen. Andreas va inte helt såld men de gick hem till slut. 
               
ÄLSKAR det gamla fiskbensgolvet och det borde väl slipas men de vågar vi oss inte på just nu, plankorn är så himla gamla å tunna. Kanske blir det ett helt nytt längre fram i tiden. 
              
 
              
Spisen målades helt vit och soffan har fraktats hem från Gotland. Stod förr i syrrans cafe, när det såldes hamnade de i mackens personalrum. Ska byta tyg på den men låter kidsen skita ner den här först. 
             
 
             
Den gamla byrån full i pyssel passa som en smäck i vrån där tv-bänken stod förut och la en slant på en "frukosttv." De blev också en diskussion då Andreas såklart ville ha en stor jäkla sak men där sa jag nej, fasen va onödigt med alla dessa stora tv-apparater överallt. Vi kollar ju knappt på tv. Jag vann den diskussionen men blev väldigt förtjust i att de ser ut som en tavla när den inte används. 
            
 
          
I bokhyllan får nu favoritböckerna plats mellan allt lego. Korgar är nödvändigt för allt annat tjafs man kan tänkas samla på sig. 
         
 
 
          
Ett avlastningsbord från Jysk för att ställa koppen på, mycket viktigt. En rar liten girlang jag hittat på gotland får hänga bredvid. 
          
 
            
Jag gillar alla våra små konstiga detaljer vi har överallt, när man har lite att titta på. kan säkert krypa i kroppens hos vissa men de passar oss. 
         
 
 
             
Så nu är vi redo för gäster. Vi hann klart till Jack fyller, vilket är snart, 1 maj för att va exakt. Ska kalasa för honom på valborg. Fotbollstårta med Ronaldo på är önskat, haha. Orka!
Men en sak är säker, spelar ingen roll hur fint väder de är, tårta käkas här!
          
 

Leave a comment