Naket

 
          
Jag började göra Nakenfisar för några år sen när jag märkte att det fanns fasen inga tuttkrukor som va drejade från grunden och glaserade så de skulle klara vatten. 
Nu har det hunnit blivit ett par hundra som blottar sig där det i hushållen. Lätt att hålla koll på när jag numrerar alla i botten. 
    
 
   
Fram med verktygen så gör vi bröst!
    
    
Drejas i en vinröd/lila lera som slutligen blir sandgul när den bränns sista gången. 
Knådar mig två små bröstbollar.. Räfflar upp ytan och sätter på plats.
    
 
 
   
Forma, forma, forma. 
Det har gjorts hängande, olika storlekar, beställningar med bara ett bröst, stora, små, sneda och allt där emellan.
Jämnar till kanterna med lite vatten och pensel.
     
 
    
Nipples!
Har massor av gamla verktyg kvar sen jag bakade tårtor förr, som jag nu använder till lera istället, superbra tips förresten. Kolla såna verktyg, kan man komma billigt undan. 
De använder jag till bröstvårtan. 
  
 
 
   
Jag har gjort så många olika varianter även efter att de är modellerade. Några med mycket glasyr och färg. Några med bara lite färgstänk och en del helt naturella. 
    
 
          
Nu senast blev de doppade i lite olika färger som fick rinna ner och flyta ihop. Nästa omgång blir det naturella och några i den ljusare lera och mer färg.. 
   
 
 
    
Många har velat haft dom som koppar och de är klart att de funkar att använda dom som de, de är ju glaserade och täta men att sätta ett öra på dom är inte aktuellt, jag gillar enkelheten i dom som dom är. Oftast drejar jag dom lite större än vad jag skulle göra med en mugg, så blir en rejäl kopp kaffe om man skulle vilja ha de. 
Man gör faktiskt precis vad man vill med den, jag föredrar att använda den som vas eller en urna till allt från växter, penslar, pennor eller bara ha stå framme som den är. 
    
 
 
  
    
Undra vem som har Nakenfis Nr 1?
     

Leave a comment