Nakenfisar

   
Tänkte skriva, undra hur många Nakenfisar jag gjort men kom på att de är ju lätt att räkna ut eftersom jag numrerat dom i botten. Nu är jag alltså på nr 237 om jag inte missat nåt nummer här å där. 
       
De här tror jag va de allra första.
      
Började för ca två år sen. För jag har ju sett andra såklart. Så himla fina dessutom. Har två st från andra konstnärer faktiskt. Men ingen har ju varit drejad, därför började jag testa att göra egna. 
Så de här är först drejade sen när de torkat till lite så skulpterar jag dit brösten. Såklart blir ju då alla verkligen unika. 
      
De här är under tillverkningens gång.
      
Jag började leta bland gamla bilder och fick se att jag gjort en salig blandning och massa varianter. Stora och små. Färg och naturliga. Smala och runda i alla möjliga olika leror. Till och med med guld!
     
   
Den här gången fick det bli naturliga i sin leriga hudfärg fast med skvättar av färg, som om dom har sprungit The color run. (De skulle jag vilja göra nån gång).
De absolut första jag gjorde va helt oglaserade men efter många önskemål har jag börjat glasera de på insidan så man kan använda dom till både kruka, vas eller kopp utan problem. 
     
  
På dom här sista bilderna ser den senaste omgången och hur den blev .Några ska till Mad Peach i Visby (som snart öppnar för säsongen) och resten kommer släppas i nästa vecka, mer om när kommer på instagram. 
     
- Jag är unik precis som alla andra. - Margaret Mead

Leave a comment