London

      
Resan va grym på alla sätt och vis. Att kidsen orka med är jag riktigt imponerad av! 
Upp kl fyra på morgon, flyga för första gången sen tåg och tunnelbana till hotellet. Bara intrycken man hinner få innan man ens hunnit fram till hotellet alltså. 
      
 
 
 
    
Att heta Björhed i ett land som inte använder bokstaven ö va intressant. Först hitta dom inte bokningen, visade sig sen att rummet va inte klart.
De va lite tur för då hann jag dra med grabbarna på afternoon tea som jag bokat. Vi va bra trötta och slitna då, hade ätit alldeles för lite men de va så spännande att brygga magiskt te och lära sig massa spännande trollformer så de gick över förväntan. Hela tekalaset avslutades med att alla fick säga var sin sak de älskade, fint va?! 
      
 
 
    
Jag trodde man skulle få sitt te och kakor för att bara sitta på fika men de va så mycket mer. Två servitörer som förklarade allt, lärde oss om trollkarlar och feer. Barnen drack ur kittel och jag fick hämta min dryck ur en enhörning. 
     
 
 
 
     
Dag två hade jag bokat Dopamin land. Tunnelbanan är ju så himla enkel i London så den tog vi flera ggr per dag, så även dit. Ligger i närheten av historiska museet. 
Vi kom lite tidigare än den bokade tiden men fick komma in direkt. Ett färgsprakande ställe där man går in i olika rum som ska ge olika typer av känslor, olika känslor för olika människor. Alla fick sin egen favorit. 
   
 
 
     
Mitt va helt klart de första med alla lampor som skiftade färg. Jack hade svårt att se var spegelväggarna började och slutade så han gick ju såklart rakt in i den.
    
 
   
Barnens favorit va bollhavet å om man låg still kändes de lite som att ligga på moln.  Andreas föredrog de galna kuddrummet. Där åskan och blixten gick samtidigt som man skulle ha kuddkrig, där inne ville inte Jack vara länge. 
   
  
 
 
 
I slutet fanns ett cafe, dricka för både barn och vuxna. Tuggummiautomater och popcorn. Fina rum att ta roliga bilder i. 
    
 
 
 
    
Efter de åkte vi in till city igen men de va nästan omöjligt att ta sig fram och då blir de inte så roligt, speciellt med två små barn men hann med M&M, Lego store och annat stort och gott. 
   
 
 
 
  
Självklart hamna vi mitt i en demonstration så vi valde att efter några timmar dra tillbaka till hotellet för att vila. 
   
 
 
 
       
Åkte tillbaka till Oxford street på kvällen men nästan mer folk då, Mio kan tycka sånt är lite påfrestande så tog bara en tur på Hamleys.
    
 
 
     
Dag tre hade jag längtat efter sååååå himla länge. Harry Potter, de har tagit mig många år innan jag ens tittade på filmerna men oj vad jag gillade dom när jag väl började, förmodligen tio år senare än alla andra. 
I biljetterna jag köpte ingick transfer från London ut till Warner Bros Studios,  bussen tog ca 1,5h. Man får sen fyra timmar där inne där man även kan fika, handla och äta mat. 
   
 
 
    
Jag kan säga att de va precis så fantastiskt som alla sagt! GRYMT! Så fint uppbyggt och dom har nog med nästan allt. Man får reda mer om inspelningarna, specialeffekter, hur allt byggdes. Hade jag gärna stannat och läst mer om på vissa saker men de va ju inte barnen så intresserade av så då går man igenom lite fortare.
     
   
 
 
 
 
 
     
Tog oss iaf tre timmar så passade bra med en lunch i väntan på bussen och bara soveniraffären tar ju en 30 min att gå igenom. 
    
 
 
 
 
 
    
Början va nästan bäst. Börjar kolla på en filmsnutt där skådisarna förklarar va man ska få se och uppleva, filmduken åker upp och sorlet i publiken som uppstår när alla får se att vi sitter framför the great hall doors!!!! ghaaaa!!! Portarna öppnas och man får kliva in i den stora salen. Ja men fantastiskt!!! Har ni chansen att åka hit, tveka inte en sekund! 
    
 
 
 
 
 
Daag fyra. Sista dagen började på Covent garden och alla dess mysiga butiker. 
    
 
 
 
 
 
   
Synd att man bara körde handbagage denna resa annars hade det nog slinkigt hem några nya grejer. 
    
 
 
 
 
    
Sista dagen va grabbarnas höjdpunk. Matchen! Anledningen till varför vi egentligen åkte och varför jag köpte den till Andreas för fyra år sen. Många spelare har hunnit komma å gå sen de va tänkt att vi skulle åka men nu med en svensk i laget som gjorde mål efter 6 min va rätt nice. Matchen i övrigt gick helt åt skogen, läste efteråt att Aftonbladet kallade den kaosmatchen, men de hände mycket å jag som inte bryr mig alls skiter ju i att dom förlorade. De va nog bara Andreas sur över, kidsen tyckte jag kunde valt en mach dom skulle vinna , hahaha! 
     
 
 
 
 
  
    
Fotbollsintresserad eller ej så va de en grym upplevelse. Väldigt maffigt att se omklädningsrummen, gå in på planen och arenan som man faktiskt inte fattar hur sjukt stort de är fören man står där. Grabbarna fick oxå ta en bild med matchbollen. 
Volymen under matchen fick mig att känna mig som en gammal tant som ångrade sig att hon inte tog med öronpluggar. 
    
I våra biljetter ingick även mat innan match och snacks i halvtid, de va perfekt då de verkligen behövdes efter många timmar på arenan. Mina barn som aldrig orkat se en hel fotbollsmatch i hela deras liv satt som fastklistrade i sina stolar och ville aldrig de skulle ta slut.
   
 
 
 
 
 
   
De va en fantastiskt resa och jag är så tacksam att barnen kunde följa med och jag fick uppleva allt detta med dom, kanske va de meningen att vi skulle vänta fyra år. 
   
    
Fotbollsresan bokade jag genom Go sports travel, underbar personal som har hjälpt till mycket när annat har krånglat som tex corona och matchflytt. De fixar allt och kostar ev mer än att köpa allt löst men vill man göra de lätt för sig och slippa tänka på nåt så gå genom dom. 
Harry Potter bokades även de innan, tror den hemsidan heter Get your guide. Där finns en himla massa annat att oxå. Just Harry Potter är fullt väldigt långt i förväg så boka i tid, jag tror jag bokade två månader innan.
     
De andra två (Dopamine Land och Afternoon Tea) råkade jag bara snubbla på under tiden jag satt och googlade London på kvällarna. Bokade även de innan, ca en vecka innan. Valde en dag och tid som passade oss sen va de bara att dra dit. Betalt och klart. Smidigt och enkelt, passade oss då gå på stan och enbart turistat hade ungarna tröttat på rätt snabbt. 
      
Tycker nog London passade barnen bra. Lagom flygtid. Stort utbud av aktiviter. Väldigt smidigt och billigt att ta sig runt med tunnelbanan. Vi köpte för övrigt inget speciellt kort till de. Blippa bara ditt betalkort när du går in och ut, skitbilligt! 
Kanske de enda som är billigt, hehe. För de kan man inte neka till, de är inte billigt i London men väl värt en tripp med sina barn om man har möjlighet. 

Leave a comment