Ljusstakar

     

Blev inspirerad av droppande stearin en kväll och klurade på hur jag skulle kunna göra för att får till en liknande ljusstake. Jag ville ha en ståtlig centerpiece som alltid kan stå framme och som ska vara intressant att titta på. Man ska se nåt nytt i den varje gång.

 

           

Det blev en kompakt och rejält stadig ljusstake. Har inte gröpat ur den och gjort den ihålig, så den har lite tyngd vilket kan va en fördel på en ljusstake. 

Alla "fjäll" som jag börjat kalla de är satta en och en var för sig och de tar sin lilla tid. Låter de torka i flera veckor då de är kompakta så tar det väldigt lång tid för dom att bli helt torra. Är lera inte helt torrt i första bränningen så sprängs de i ugnen. 

      

Väl torra och brända så har jag öst på med glasyr. Penselglasyr. En ljusstake har ca 7 lager i 2-3 olika färger. Vilket har gjort dom väldigt levande. De har runnit otroligt fint längst med fjällen och de gör dom himla intressanta.

 

Ni kan alltid se mer av tillverkningen på Instagram. 

     

 

Va livrädd att de skulle rinna hej vilt och förstöra hela ugnen men icke. Phu... Tog bara några färre lager längst ner så gick de vägen. 

Jag fullkomligt älskar dom här! Färgerna och formerna skiljer sig åt på alla. Alla är unika. Skulle säga att de är skulpturer som kommer till använding. 

 

Leave a comment