Kakelmakeriet

    

Köket är inte riktigt klart än men kaklet är äntligen på plats. 

Askersund har ett alldeles eget kakelmakeri, de ni. Händer ibland att folk kommer in å frågar om jag flyttat butiken men då är det kakel dom är ute efter och har hamnat fel:)

     

 

 

   

Hon heter Maria Ekström och startade upp 2007. För er som inte har vägarna förbi hennes verkstad så är det hennes kakel ni kan spana på i Åhlenshuset i Stockholm. 

   

 

     

När vi började planera köket sa jag direkt att då vill jag ha kakel därifrån och här har ni en som fick som hon ville!

Hade en liten ide hur jag ville ha de så tog med mig en tapetbit och gick dit. Väl där får man ju alldeles för många möjligheter för sitt eget bästa, haha. 

   

 

 

 

  

Maria ligger inne med sjukt mycket kunskap och många frågar varför jag inte gjorde eget. Ja för då hade förmodligen köket aldrig blivit färdigt. Göra så där många kakelbitar raka och platta, de hade gjort mig gråhårig! Jag drejar! Hon kan kakel, inte jag.

Berättade om mina ideer och hon gav sina tips, rätt som de va hade vi bestämt oss. 

    

 

 

   

Företaget Melanders satte det på plats, jäklar va de gick undan! Efter några timmar va de klart och nu är det bara att invänta de sista (fläkt och lampor) som blir av efter snickarnas semester. Sen ska ni allt få en ordentlig genomgång av vårt nya lilla kök. 

   

 

 

    

Vill man ha det där lilla extra när man renoverar så ska man absolut lägga en slant på handgjort kakel. Blir ett helt annat liv och känsla. De är inte så där perfekt maskingjort och de är nog de jag gillar mest, att man kan se att någon har verkligen varit och lagt sina händer i leran, sen får man ju många fler möjligheter i färgval, form och storlek.

    

  

 

 

    

Nästa projekt är två små toaletter, jag har såklart redan ideer och jag hoppas vi kan lägga en slant för att ännu en gång fixa handgjort kakel. 

   

Leave a comment