Jag är kär!

       
Kan man bli kär i en glasyr? JAAA!! Iaf om ni frågar mig.
Började ju tjata om denna glasyr redan i förra inlägget. Dom är så roliga att jobba med. Jag är långt ifrån en expert på området Amacoglasyrer men det här har jag hunnit lärt mig hittills. 
    
      
Det är en penselglasyren som jag skulle kalla tjock. Är man som jag van med att blanda ut färgkroppar med vatten så är dessa tjocka och man arbetar med dom på ett helt annat sätt. 
Det jag fortfarande försöker vänja mig vid är att det ska glaseras tjockt och många lager. Jag fegade lite i början och kan nog smälla på ännu mer. 
Ingen minns en fegis som man brukar säga. 
    
Många lager blir det och som sagt fler lager med olika färger som sedan flyter samman i bränningen. Blir även en hel del väntan då varje lager måste torka mellan varven.
      
     
När man sen smygöppnar ugnen, spänd som aldrig förr och de ser ut så här så kan man inte annat än att tycka de va värt besväret. Ett riktigt roligt besvär.
       
      
Så nu har jag testmuggar lite var stans. Högt och lågt. Måste även skaffa nån bra hylla att ha dessa glasyrer på, börjar blir trångt. 
     
Jag testade först alla glasyrer var för sig, tre lager på varje, för att se hur de ser ut och beter sig. Några behöver man verkligen lägga på extra tjockt eller extra lager för att den rätta färgen ska komma fram. 
På några muggar blandade jag hej vilt och de är otroligt vilka skiftningar de kan bli bara på grund av vilken glasyr du väljer att ha överst vs underst. 
     
     
Har hittat en fantastiskt sida där man ser olika combos med varandra. Så bra att titta lite på för att både få inspiration och andra trix. 
Den heter scarva.com
      
      
På dom sista bilderna här nedanför ser ni hur de första muggarna blev, som snart ska släppas. (Torsdag 26/1 kl 21.00) 
De blev muggar med handmålade hjärtan nedtill och glaserade i alla de röd/rosa tonerna jag hade köpt in. 
Där kan ni se vilken skillnad de kan bli fast jag använt mig av samma fem glasyrer på alla muggar. Bara genom att byta plats på dom eller ändra mängden lager så händer mycket. 
Att avsluta glaseringen med ett lager Flux, som de så fint heter så får man till den där rinnande känslan jag ville åt.
   
Som att titta på akvareller. 
     

3 comments

  • Totalt underbara!!

    Sanne
  • Fantastiskt roligt att se hur du kan trolla med färgnyanser. Så vackert.

    Inger Gustafsson
  • Fantastisk spennende och vackert 💓

    Mary Anita Kjøndahl

Leave a comment