Glass i stora lass!

   

Årets sommarkollektion har jag min glassgranne Bryggans att tacka för egentligen, hade inte han kommit in i våras och bett mig fixa några muggar att servera ur så hade de aldrig slagit mig. Alltså va de bra länge sen jag började med denna kollektion egentligen och jag har haft den hemma länge nu, äter och dricker ur den varje morgon. 

   

 

     

Nya regler gjorde så han och säkert många andra är tvungna att leverera ett hållbart alternativ istället för bara engångsartiklar vilket är bra för mig :)

Fick fria händer och de är ju som ni alla vet vid det här laget det bästa man kan få. 

Mina kids ränner ju där så fort dom får chansen och de slog mig att våfflan i sig är ju ganska snygg, den borde man ju kunna göra en variant av. 

   

 

     

Testade olika sätt för att få till ett bra mönster, de slutade med att rispa va de bästa. Himlar i pannkakan va de tar tid att rispa när man sitter med ett 20tal framför sig!

    

 

 

    

Färg då!? Inte vill jag göra en brun mugg men våfflan går ju ändå lite åt det gula, jag älskar gult, tyvärr vet jag att många andra inte håller med. Men herre jag har en perfekt gul som jag velat använda länge nu, så den fick de bli. Gör sig också extra snygg ihop med den rispade ytan och rinner perfekt! 

   

 

     

Nu kan jag ju inte heller bara ha en färg, glass är glatt OCH färg. La därför till några skvättar grönt, rosa och blått, Se de som smällt pistasch, hallon och blåbär. Ni vet när man inte riktigt hinner med att äta i sommarvärmen så de smälter över hela struten. 

    

 

 

    

Blev ju pinsamt nöjd med muggen och har druckit ur den många ggr sen dess. Klart godkänd och go att hålla i. 

    

  

     

Ska man ha en hel kollektion måste de ju vara nåt mer och som vanligt slog det mig när jag skulle gå å lägga mig en dag att de är ju för tusan självklart att de bör finnas både bägare och rån också! Så sommarkollektionen kommer i både mugg, skål och minifat. Alla med samma textur och färger. 

    

 

 

     

Den här kollektionen gör mig hemskt lycklig, för ja keramik kan göra så med en. De är en fröjd att starta dagen med kaffe i struten, yoghurt i bägaren och för att avsluta dagen en liten godbit på rånet. 

Glaaad sommar på er! Se till att käka mycket glass nu!

Leave a comment