Formex

 

   

Vårens och sommarens Formex tycker jag är den bästa. Även om den är mindre så känns den ljusare, mer färg och i år sjuka mängder blommor. 

    

 

    

När jag kollade igenom alla bilder jag tagit slog det mig att de va blommor ÖVERALLT! Inte mig emot men verkligen överallt. Hade jag kommit till en trädgårdsmässa?

     

 

  

    

De va på tapeter, lampor och mattor. I papper, plast och keramik. Stod i vaser, hängde i taket och låg på golvet. Underbart! 

     

 

     

Pappersblommor är ju för jäkla tjusigt! De måste jag ju bara testa nån gång. Hur svårt kan de va sa syrran å jag till varandra... Förmodligen värre än vad man tror, de brukar va de när man tänker så:) Så ser många på drejning, haha. - De ser så lätt ut när du sitter där å drejar, ska bara veta hur mycket jag svurit innan jag kom till de stadiet. 

    

 

 

    

Förutom mycket blommor så va de mycket gult (en favoritfärg) och jag letar just nu efter den perfekta gula glasyren, hoppas jag kan hitta den.

     

 

 

 

    

Lite rosa och rätt mycket grönt, den färgen blir man inte av med. 

     

 

 

 

 

 

    

Va mycket inslag av trä och natur men tycker nog att de ändå va mindre i år, mer glas skulle jag säga. 

    

 

 

    

Upplevde de också som de va fler "mindre" utställare i år med kanske lite annat utbud än vad man är van att se och de är ju såklart hur kul som helst. Många kände jag igen från Instagram. Fasen va jag älskar Instagram! Världens bästa inspirationskälla om ni frågar mig! 

Entréutställningen i år är skapad av Dennis Valencia, den va väldigt fin med olika rum, de fanns ett gäng prickiga blommor/lampor som jag kärade ner mig i, de va underbara. 

     

 

 

 

 

    

Favoriten va nog ändå utställningen i årets café av Studio Lisa Bengtsson och Monichiqe. Underbara tapeter, vilka mönster och man sparade inte på krutet. Här gällde inte less is more. 

    

 

 

     

Inspiration va precis vad jag behövde i snöstormen men vi lyckades ta oss både dit och hem.

      

 

 

     

Alla nya ideér spritter i huvudet så ska bli kul att sätta igång. Nästa vecka är det äntligen tillbaka till jobbet som vanligt men först väntar en tur till Gotland för att fira syster som går å blir 40. Kanske hittar man mer inspiration där. 

 

1 comment

  • Tack för att du delar med dig, så kul att se alla färger och former. Man blir ju bara så glad av att se allt.

    Lisbeth Norén

Leave a comment