Beställningar

    

Det är ett ständigt dilemma i mitt huvud. 

Göra eller inte göra?

Säger till mig själv alldeles för ofta att sluta ta beställningar för om jag ska va jobbigt ärlig så är det inget så kul. Jag vill göra och skapa det jag vill och känner för i stunden. Förverkliga idéerna jag har i mitt stissiga huvud.

   

 

 

       

I början när jag startade så tackade man ju ja till allt för såklart är inte försäljningen då som den är nu. Man jobbar ju nånstans med målet att enbart få skapa det man vill och hoppas det uppskattas. 

    

 

 

    

Tyvärr har man ju det ständiga bekymret om att vara alla till lags vilket är ett krav jag försöker jobba bort. Man kan inte göra alla nöjda och det måste få kännas ok. 

Jag har börjat tacka nej till beställningar som jag inte tycker passar mig, som jag tror att nån annan skulle göra mycket bättre. 

Jag tror alla keramiker jobbar olika. Endel kör kurser, andra prova på. Några gör säkert enbart beställningar och andra enbart det dom känner för. Jag vet keramiker som har 6 mån -1 års väntetid, då kan du ju omöjligt göra annat än beställningar. 

      

 

     

Tackar fortfarande ja ibland men betydligt mycket mindre än i början. Känner oxå att jag inte har samma tid, nu skapar jag små serier som jag sedan gör flera ggr om, tex förbokningen av Sommarkollektionen. 

      

 

    

Beställningar av större partier eller till återförsäljare är en helt annan grej, de hjälper mig att nå ut till fler och jag får ändå skapa med köparens ideer något jag kan stå för och gillar. 

De va några av alla mina tankar som snurrar om det ämnet iaf, ja jag blev knappt klokare så vet e tusan om ni blev de heller. 

     

 

 

 

     

 

Nåt annat jag klurat på så är det detta med kollektioner.

Är ju underbart att ni gillar Sommarkollektionen så mycket och nya som hittar hit, undrar när de kommer fler. Nu har jag ju även tänkt att göra några nya till hösten så planen är att jag inte slutar med sommaren utan den fylls på med jämna mellanrum så kan man samla, ge bort och köpa till om man skulle vilja de, så även med hösten. 

    

 

   

Eftersom keramik tar lite tid så tro inte att vintern kommer undan, har redan några givande förslag jag ska testa. 

För det är väl ändå rätt nice att samla på nåt? De gillar iaf jag och har samlat på otaliga grejer genom åren. 

Tro de eller ej men en grej är MUGGAR. Precis vad jag behöver, hahahaha! Vet ni dom här muggarna med Elsa Beskow motiv? De blev min grej. Började när jag fick syn på Tant grön, tant Brun och tant Gredelin. En bok som lästes stadigt hemma hos farmor och farfar.

     

 

      

Köpte några själv eller så önskade jag mig alltid den senaste varianten när jag fyllde. Vet inte om jag saknar nån men kanske 2-3 st. Några har hunnit fått sätta livet till tyvärr. 

De står just nu längst in i köksskåpet men de tog jag alltid fram till kalas och liknande, alla tog sin favorit till kaffet eller saften. 

     

 

        

Nog om de. Snart ska jag visa er vad som dyker upp härnäst, de är INTE muggar och har ni inte listat ut vad de kan vara redan nu så ser ni ju lite hintar i detta inlägg. 

 

 

Leave a comment