Spring is coming

      
Nu när jag jobbat med penselglasyrerna ett tag, både från Amaco och Spectrum så har jag svårt att tro att jag kommer kunna gå tillbaka. 
De är så mycket roligare att jobba med, även om de tar mer tid och är betydligt mer jobb så är de värt de. 
Effekterna, färgerna, bara känslan av glasyren är fantastiskt! 
           
 
    
De senaste jag nu gjort i de glasyrerna är Spring edition. 
     
 
            
Koppar både med och utan öron. Jag har alltid föredragit öron men har blivit väldigt förtjust i denna bulliga lilla variant just nu. Så jäkla go att hålla i, glasyren är så len och nej jag har har iaf aldrig bränt mig när jag håller i muggar utan öron. Kanske tekoppar för tevatten är bra mycket varmare men de sätter jag alltid öron på. 
              
     
Jag hade ju helt slut på tekoppar så de kommer ett gäng nu i denna serie med ljusa fina färgglada pasteller. 
      
Att jobba med penselglasyr har varit sjukt spännade och är fortfarande vilket gör jobbet ännu roligare. Man måste ju hela tiden försöka lära sig nåt nytt och de är sjukt spännande att öppna ugnarna nu för tiden. 
             
 
 
      
Jag skriver i stort sett aldrig upp vilka glasyrer jag använder. Jag har bara gjort de några enstaka ggr sen testar jag alltid en ny glasyr var för sig när jag får den, så jag vet hur den beter sig, flyter ut och hur tjockt man bör lägga på den. Efter de väljer jag ut vilka färger som passar till de jag skapar just då å laborerar fram något som jag tror och hoppas ska funka. 
        
  
      
Målar varje mugg med 2-4 olika färger och varje färg målas på minst tre ggr. De blir många lager och är tidskrävande men de är det som gör de så effektfullt. Man kan stirra på dom länge och se massa nytt. Nu kanske jag låter yrkesskadad, men ta en extra titt nästa gång. Det händer mycket på en handgjord kopp. 
            
 
 
 
              
       
Som sagt här ser ni nu det senaste tillskottet, Spring edition. De är målade i alla möjlig olika färger som jag tycker passar våren, för att få alla färger lite ljusare och närmare pastell så målade jag några lager pärlvitt över. De får färgerna att rinna ihop så fint. Några är med endast två färger andra är med fler och mer mönstermålat. 
                
 
    
Snart dags att släppa lös dessa godingar och som vanligt när jag gör något så finns det bara ett X av varje så är ni sugna på våren, missa inte släppet på tisdag. 
              

Lämna en kommentar