Påsk, hes å jäkligt mätt.


Känns som jag bara har ätit den här helgen. Men så är det väl på högtider, träffa släkt å äta massa mat. 

Började med att jag vaknade upp och knappt kunde prata, jäkligt frustrerande! Varför vet jag inte riktigt, nån himla förkylning på gång säkert.

Vi slöt upp med min släkt på långfredagen, den är inte stor men ack så naggande god. Är väldigt annorlunda på högtider nu när varken pappa eller farfar är med. Pappa åkte ju inte alltid hem men farfar märks just vid såna här tillfällen, att han inte är med å stojar till de. Enligt tradition så äter man på Norra bergen (farmor och farfars hus) Nu bor ju vi här så känns kul att vi kan fortsätta ses just på norra bergen under högtider. Gjorde de lätt för oss å beställde en grillbricka och potatisgratäng från charken. Åt på tok för mycket. Solen sken men de va verkligen inte tillräckligt varmt för att sitta ute å äta. 

One of a kind - egg edition

 

Påskafton blev det ännu mer käk i Tiveden med Andreas familj, dom är däremot fler. Herregud första gången jag va med dit (hundra år sen nu) de va folk överallt tyckte ja. Jag va ju van med min lilla familj. Han har tre systrar med familj och en jäkla massa kids. Nu har även dom kidsen kids, de nästan rinner över, haha. 

Där blev de knytis. Jag skulle stå för efterrätten, fick bli en cheesecake med citron och mynta. Dekorerad med ett fågelbo av glasnudlar och choklad. 

Där finns även en tradition att barnen ska gå på skattjakt. När den började vet jag fasen inte men kan tänka mig att de va när de äldsta syskonen fick barn. Kartritning har tydligen blivit min lott de senare åren. De är ju också såklart de roligaste med hela påsken om ni frågar barnen. 

Så ja, traditionerna sitter i. Blev inga direkta överraskningar förutom att jag fick ett påskägg av Andreas. Haha, men de har nog aldrig hänt. De blev alltså en väldans massa choklad för min del.

Va även jordgubbar i ägget men där hann barnen före. 

 

 

Lämna en kommentar