Murrigt och mysigt

                 
Murrigt och mysigt va planen. Murrigt och mysigt blev de! Dra dit pepparn växer va jag njuter av att hänga här nu!
Hade egentligen inga planer att börja med de här rummet. De har igentligen inte ens använts till något, är mest som ett mellanrum som blivit nån avlastningszon. 
Planen va att börja riva ut hela köket men efter en jäkla massa velande så börjar vi i andra änden istället. 
Nu när vi har bott in oss här ett par år så märker vi att vi har mer behov av matrum/allrum än tv rum. 
                              
  
  
              
Kan nog va bra att bo in sig lite innan man kör igång, känner jag så här i efterhand. Man ville ju såklart sätta fart direkt men vi har ju samtidigt ändrat oss hundratals ggr på bara den här tiden.
Jag hade ju kärat ner mig i en grön tapet full i gröna löv efter att ha sett en i favoritprogramet Vem bor här. Letade på den och fick se att den kostade sisådär ca 3000kr rullen (hur i hela PIIIP?) Är de guld i färgen eller?!!! Letade på en liknade som passade våra plånböcker betydligt bättre. Vill ju gärna ha råd med nåt mer än bara tapeter. 
                        
  
                          
Tog den mörkaste gröna ur tapeten till tak och lister, den ljusaste färgen till trappräcket och då fick jag strul i huvudet för vi ville inte ha beiga väggar i trappen men ändå inte fortsätta med de gröna. Trappen leder ner till hallen och min önskan är en gul hall, lite gurkmejagult, de gillar inte Andread men tänker att jag har nåt år på mig att övertala honom till de:) Så då fick de bli en röd färg att mötas av i trappen (en som passar till gult, haha) 
                           
  
                            
En sliten vit trapp som jag gärna skulle vilja slipa bort färgen på å bara ha trä som på räcket men de orkar jag inte nu, kanske om tio år eller så sliter vi bort de av allt spring istället. 
Till detta pytterum behövs inte så mycket möbler så mycket nytt behövdes inte, snarare tvärtom. Bord hade jag ett på jobbet som jag aldrig använder, soffan är den samma och det blir baske mig ingen ny fören barnen är äldre. La däremot en slant på ett par stringhyllor och en ny matta från Ikea. Min favoritmatta som jag även har i sovrummet fast i andra färger. Andreas ville inte ha matta men ni vet hur de är med karlar, man måste visa dom för att de ska förstå hur trevligt de blir, haha.
Ja just två sittbuffar blev de med eftersom inte fotäljen kunde följa med upp. 
                                
  
                          
Summa sumarum, de är precis skitjobbigt att  ha grejer stå överallt på fel plats. Tapetsera med gipsad arm på en stege i en trapp borde man få medalj för. Är man inget proffs i varken inredning eller renovering så är det lite skit samma. Man lär sig på vägen och de måste inte va perfekt, ett proffs skulle säkert hitta massa fel här men nu ska vi bo här och vi är sjukt nöjda. De blev ett så mysigt rum och passar oss fyra utmärkt. 
Samla krafter hade varit skönt, men nu väntar nästa rum och jag är så spänd på hur den tapeten blir, det blir helt annat än i detta rum. 
Målet är att vara klara med det till Jack fyller så vi har nånstans att fika, de är 1 maj :/
                          
                                 
Även katten börjar vänja sig och jag ska luta mig tillbaka å titta på fullmånen genom takfönstret. 

1 kommentar

  • Hjertevarmt tack før titten i ert mysigs vakra hus..och all æra till er før innsatsen 💓

    Mary Anita Kjøndahl

Lämna en kommentar