Hemlig resa

 

I nästan ett halvår har vi fått hymla med denna resa. 

Mor skulle fylla 60 år den 30/12 å de vankades fest på båt. 

Båten gick hemskt tidigt så vi beslöt oss för att ta tåget upp dagen innan, hänga med syrran och hennes familj. Det fick bli radiotystnad, livrädd att mamma skulle få reda på att vi va i Stockholm. Hon tyckte de va konstigt att jag la upp så lite på IG den dagen, hahaha. 

     

 

     

Bodde på hotell som låg vägg i vägg med globen. Riktigt fint och fanns mycket för kidsen att göra. 

    

 

  

 

    

Började dagen med lunch för att sen dra vidare till Paradox museet. 

   

 

 

Där hängde å slängdes de, högt och lågt. Ett virr varr med grejer att göra och inspektera. Ett bra tips om man besöker huvudstaden. 

   

 

 

 

 

 

 

 

   

Nära hotellet fanns något som hette Tolv stockholm, jag har aldrig hört talats om de men där käkade vi senare på kvällen, grabbarna fick poletten till spelmaskinerna och man kunde ju lätt få timmarna att gå fort. Ett väldigt bra hotell att bo på om man vill ha nära till smeten och mycket i närheten att göra. 

    

  

 

 

    

Upp med tuppen! Håkan hade dragit på mamma mössa å hörlurar med fint dunka dunka i. Vår lilla familj möttes upp och dom förväntade tårarna kom. Så himla överraskad! 

     

 

 

 

Under dagen skulle de relaxas. Många av oss hade bokat olika behandlingar. Jag passade på att ta TVÅ stycken! De va så länge sen jag bokade så hade glömt va de va. Visade sig va 60 min ansiktsbehandling och en 45 min helkroppsskrubb med olja och lätt massage. Ja men käre liv! Va man njöt, har aldrig tidigare gjort nåt sånt. Sen blev de plurr i bubbelpooler, ångbastu och snögrottor. 

    

 

 

 

 

    

Kidsen rände nog lätt en mil samanlagt på denna båt. Fri tillgång till dricka och många lekrum, arakadspel och minigolf. De behövde inte bli uttråkade direkt. 

   

 

 

   

Vi hade bokat en trerätters för hela gänget på kvällen. Rena rama nyårsmiddagen! Allt från hummer, skaldjursplatå, rådjur och oxar avnjöts. 

   

 

 

 

    

De va en fin, lyckad och trevlig resa. Mamma va väldigt nöjd å överraskad. Vi är ju inte så många på min sida släkten och vi ses väldigt sällan alla samtidigt så de va himla kul. Moster och kusiner, stockholmare och gotlänningar. Tror vi alla fick ett perfekt avslut på 2023. Nu är vi redo för nästa. 

     

  

 

     

På tal om nästa. 

Redan på lördag fyller Andreas, han börjar jobba denna vecka men jag fortsätter min ledighet så länge kidsen har jullov. Den 10/1 är jag åter. 

Nästa vecka kommer snickare och ska börja på de sista av vår panel, visste inte ens man kunde göra sånt på vintern men men. Kul att få de färdigt innan sommaren. 

Kommer dra till Formex i vanlig ordning. Syrran och jag drar den 17/1 och redan dagen efter blir det en tur till Gotland då syster blir 40 och bjuder på fest. 

Vi skulle börja med planering av kök nu direkt i januari, nu kännervi  att de hinner vi nog inte med. De får vi ta när alla resor är gjorda. 

2024 kommer alltså inte börja lugnt. Prio för mig i år, förutom att skapa ny fantastisk keramik är att skapa oss ett nytt fint kök, de finns ju en anledning till varför ni aldrig sett de, haha. Får snart ta å visa er en före bild. 

Nu ska jag försöka varva ner i några dagar och klura på kommande år, jag gillar när ett nytt år börjar. Känns som man på nått sätt börjar om och möjligheterna är oändliga. Man får öppna en ny bok och så har jag skaffat mig en nya orakelkort som snabbt blivit en favorit. Ta sig möjligheten att gå tillbaka och faktiskt se vad man åstadkommit, man glömmer så lätt. 

 

Hoppas ni oxå fick ett härligt avslut. 

1 kommentar

  • Gott fortjusende År 💓 en mjuk avslutning och børjan..refleksjon och djup tacksamhet..ljuset stiger och om 12 dagar kan vi se solen igjenn..Dette nya året vill jag skratta mere..leka mera..dansa og gå med mjuke steg..💃 vi sees..

    Mary Anita

Lämna en kommentar