Årskrönika

2023 börjar närma sig sitt slut. 

Vilket år!!!! 

Först när man tänker tillbaka så undrar man, va egentligen har man hunnit med? Gick igenom årets alla bilder å de visar sig va en hel del ändå. 

Det här har varit ett roligt år skulle jag säga, som vanligt har det ju gått fort men vi har haft mycket kul. Tagit vara på den lediga tiden 

Vi började året i Göteborg och drog på en tripp innan jullovet tog slut. Blev Universum men kidsen va mer imponerade av hotellet som dom så gärna vill åka tillbaka till. 

 

 

Första bröllopsdagen "firades" 

 

Renoverade mer än va jag minns, haha. Men två rum har vi hunnit med. Vi målade och tapetserade (Andreas med nybruten arm) det som skulle bli det nya tv rummet. Ett litet rum som inte användes till något som bara va en hall på övervåningen blev grönt, mörkt och murrigt. 

 

 

Gamla tv rummet fick bli matsal, för jäkla skönt att ha en ordentlig plats att käka på nu. De rummet blev ljusare och går i blått. 

 

 

Våren kom och spenderade nästan två veckor på Gotland. Vi skulle äntligen få sälja pappas mack. De har varit en lång och tröttsam process som är förbi oss nu. Och jag kommer aldrig mer behöva städa en mack! Vi passade även på att äta gott!

 

 

Fick se mitt att allra första norrsken! Hemma i trädgården! 

 

Jack blev 6 år och började förskoleklass, de har han inte riktigt vant sig vid än men vi jobbar på de:)

Sommaren kom med magsjuka så planer för en vettig midsommar va bara att lägga ner men drog iväg för att se Bruce iaf. Va inte på topp men de fick bära eller brista, de bar! Vågade inte äta på hela dagen men slapp iaf uppleva konserten från bajjamajjan. 

 

 

Såklart en årlig semestertripp till Gotland innan sommarlovet va förbi, en rätt regnig tripp men som vanligt är det alltid härligt att hänga med syrran och grabbarna brukar "sommarjobba" en kvart för lite godis. 

 

 

Väl hemma igen börjades byte av panelen som avslutades med en översvämmad källare, en källare som fortfarande står å torkar! 

  

 

Vi sparade verkligen de bästa till sist och åkte iväg på den efterlängtade trippen till London. Oj oj oj, så sugen på en till nu! Vart ska de bära av? Jag vet inte men de gav oss mersmak. 

 

 

 

PÅ JOBBET 

Började jag använda mig av nya typer av glasyrer (nya för mig iaf). Fantastiskt kul och sån skillnad, ger ännu mer liv i handgjord keramik. 

Jag började skapa sommar, höst och vinterkollektioner så nu ni, nu är det bara vår kvar. 

Firade med pompa och ståt att jag nu klarat/överlevt/drivit eget i fem år. De är så underbart att kunna ha möjligheten att jobba med de man älskar. Att sakna jobbet när man inte är där. Att testa sig fram hej vilt, hur man vill, när man vill men ändå med huvudet på skaft, hur ska man annars överleva? 

 

 

Jag har tillsammans med syrran organiserat om så butiken blev mindre och ateljén större, (inte klar riktigt än) även ugnen är större nu. Satte ju ihop den fel, herregud! Men de problemet är snart löst och då kan vi börja producera mer igen. 

Jag avslutade det här jobbåret med att skapa ett album med årets keramik i. Man glömmer så lätt och om en herrans massa år kan de va kul att se tillbaka vad som har hänt och vad för nytt man hunnit lära sig. Hoppas den kommer snart. 

Här är iaf några olika kollektioner jag hunnit med under 2023.

 

 

 

 

 

 

Nu längtar jag till nästa år. I mitt huvud har jag redan börjat planera för hur Vårkollektionen ska se ut men först sak vi hinna med lite annat, missa inte de. 

Tack ALLA för i år, de har lätt varit de bästa hittills! Jag är så tacksam för er alla. Ha en riktigt grym jul så ses vi snart, då ska jag berätta mer om kommande år. 

Nu ska jag resterande jullov glida runt och njuta i min Nufferton som chefen tyckte att jag va värd:)

 

Lämna en kommentar